- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom” ─ pouzdani dobavljač gasa: Tranzit ruskog gasa preko Ukrajine na maksimumu

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaGasprom
Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
„Gasprom” redovno isporučuje gas za tranzit kroz Ukrajinu, u skladu sa zahtevima potrošača, samo 13. marta isporučeno je 109,6 miliona kubnih metara, saopštila je kompanija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ugovorne obaveze „Gasproma“ za tranzit kroz Ukrajinu za 2022. godinu iznose 40 milijardi kubnih metara, odnosno oko 109,6 miliona kubnih metara dnevno.
Istovremeno, ukrajinska kompanija „Operator GTS Ukrajine“ navodi da se tranzit ruskog gasa zadržava na tom nivou otprilike od kraja februara. Podaci kompanije pokazuju da zahtevi za tranzit ruskog gasa preko ukrajinske teritorije u nedelju ostaju na maksimumu ugovornih obaveza „Gasproma“ prema Ukrajini.
Prema saopštenju „Operatora GTS Ukrajine“ od 8. marta, tranzit ruskog gasa preko Ukrajine, prema ugovornim obavezama „Gasproma“, već nedelju dana se nalazi na maksimumu.
Evropa je nedavno povećala povlačenje gasa iz skladišta i značajno povećala kupovinu gasa iz Rusije u svetlu rasta spot cena zbog hladnog vremena, nedostatka vetra, a takođe i zbog pogoršanja situacije u Ukrajini.
Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
RUSIJA
„Gasprom": Isporuka gasa u tranzitu preko Ukrajine na maksimumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala