Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Pojedini na Zapadu hoće da Rumunija, Slovačka, Španija i Grčka priznaju Kosovo

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da pojedini na Zapadu hoće da četiri zemlje EU, koje su članice NATO-a priznaju Kosovo, kako bi Priština ušla u NATO i da je to sada potvrdio i bivši portparol NATO-a Džejmi Šej.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako komentariše to što je Šej izjavio da je potrebno još samo četiri zemlje NATO da se saglase i da Kosovo postane članica.
Vučić je kazao, gostujući na Pinku, da su to sve zemlje osim Kipra – Rumunija, Slovačka, Španija i Grčka, ali da ne misli da je to realno u ovom trenutku.

„To je njihova ideja, hoće da kroz tu ideju uguraju Kosovo, ali ne mislim da je to sada realno, nije im potrebna Srbija kao protivnik jer im ne treba još neki problem negde. Ali, ta ideja postoji. Nisam ja izmislio priču o NATO i Kosovu – 50 puta sam prošao kroz sve papire, koje dobijam od službi“.

Vučić je dodao da, ipak, ne razumeju da i Amerikanci nisu sasvim za to, niti Evropljani mogu da budu sasvim za to, jer doživaljavaju NATO kao odbrambeno-bezbednosni savez a ne kao nešto za politički pritisak.
„Nisam siguran da će tu odluku da donesu“, dodao je Vučić i istakao da je Šej već pokazao u prošlosti šta misli i želi Srbiji, prenosi Tanjug.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SRBIJA
Vučić: Srbija je otvorena za sve medije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala