- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Oružane snage Rusije uništile 3.593 ukrajinska vojna objekta

Igor Konašenkov
Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Tokom specijalne operacije u Ukrajini, ruske oružane snage uništile su 3.593 neprijateljska vojna objekta, rekao je novinarima u subotu general-major Igor Konašenkov, portparol Ministarstva odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Tokom operacije su onesposobljena ukupno 3.593 vojna infrastrukturna objekta Ukrajine“, rekao je general.
Igor Konašenkov je precizirao da je uništeno 126 bespilotnih letelica, 1.159 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 118 višecevnih raketnih sistema, 436 oruđa poljske artiljerije i minobacača, 973 jedinice specijalnih vojnih vozila, kao i 61 helikopter.
Prema njegovim rečima, ruska avijacija je za jedan dan uništila 79 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini.
„Operativno-taktička, vojna i bespilotna letelica pogodila je 79 objekata vojne infrastrukture Ukrajine, uključujući: četiri komandna i kontrolna centra i komunikacioni centar, dva protivvazdušna raketna sistema, tri višecevna raketna bacača, jednu stanicu za elektronsko ratovanje, šest skladišta municije i goriva i maziva i 54 vojne tehnologije“, rekao je Konašenkov.
Grupe LNR i Oružanih snaga Rusije nastavljaju napredovanje i stižu do novih granica, oslobođeni su novi punktovi, rekao je Konašenkov.
Oružane snage Ruske Federacije, nastavljajući ofanzivu na širokom frontu, uspostavile su kontrolu nad naseljima Novoandrejevka, Kirilovka i stigle na liniju Novomajorskoe – Pavlovka – Nikolskoe – Vladimirovka – Blagodatnoe. Napredak za dan bio je 12 kilometara. Grupacija trupa Luganske Narodne Republike preuzela je kontrolu nad naseljima Omladina, Vozgorje i zauzela južni i centralni deo naselja Popasnaja. Napredni odredi Luganske narodne milicije stigli su do predgrađa grada Severodonjecka“, rekao je Konašenkov.
Snage DNR oslobodile Volnovahu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinska vojska gađala ruski civilni brod u Azovskom moru; Na meti i bolnica u Volnovahi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala