- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Ukrajinski neonacisti kao „živi štit" koriste više od 6.900 ljudi

© Sputnik / Victor Antonyuk / Uđi u bazu fotografijaBežencы iz Mariupolя v avtobuse nedaleko ot punkta okazaniя pomoщi эvakuirovannomu naseleniю, kotorый organizovan MČS DNR v sele Bezыmennoe
Bežencы iz Mariupolя v avtobuse nedaleko ot punkta okazaniя pomoщi эvakuirovannomu naseleniю, kotorый organizovan MČS DNR v sele Bezыmennoe  - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Ukrajinski neonacisti koriste kao „živi štit“ više od 6.900 talaca iz 16 država, saopštio je načelnik Nacionalnog centra uprave odbranom Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema njegovim rečima, humanitarna situacija u Ukrajini nastavlja ubrzano da se pogoršava, a u pojedinim gradovima je dostigla katastrofalne razmere.
„Oružane formacije neonacista miniraju stambene četvrti, ruše mostove i puteve, uništavaju prodajne objekte“, rekao je Mihail Mizincev i naglasio da je „usled zločinačkih i izdajničkih dejstava ukrajinskih vlasti, pre svega prema sopstvenom narodu, civilno stanovništvo prinuđeno da živi u neljudskim uslovima: bez ogreva, struje, vodosnabdevanja, hrane i lekova“.
General je naveo da je najteža humanitarna situacija u Marijupolju, u kojem neonacisti nasilno zadržavaju stotine hiljada civila, uključujući strance.
Mizincev je, takođe, rekao da ukrajinski neonacisti zadržavaju posade više od 50 inostranih brodova koji su blokirani u Crnom i Azovskom moru.
Mizincev je podsetio da je 12. marta, isključivo iz humanih ciljeva, Rusija od 10.00 sati po osmi put osigurala humanitarne koridore u kijevskom, černigovskom, sumskom, harkovskom i marijupoljskom pravcu.
Mizincev je dodao da su ljudi na ivici očajanja, a zvanični Kijev, koji zna kakvo je stvarno stanje stvari, „nastavlja cinično, preko ukrajinskih medija, da tvrdi da je reč o dejstvima ruskih oružanih snaga".
Prema njegovim rečima, Rusija na oslobođenim teritorijama u Ukrajini stvara sve neophodne uslove za miran i bezbedan život, a do sada je skupljeno više od 17.000 tona humanitarne pomoći.
General je, takođe, rekao da su odredi Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) dobili najstrože naredbe da danonoćno proveravaju sve dojave, da masovno pritvaraju i hapse one koji žele da se iz Ukrajine evakuišu u Rusiju.
„Prinuđeni smo da sada sve koji nam se obrate uputimo kako da pod hitno unište sve moguće kontakte, pozive i saopštenja na osnovu kojih bi se moglo i najmanje posumnjati da su komunicirali s našim koordinacionim štabom, kao i s drugim organizacijama i ustanovama Ruske Federacije“, naveo je Mizincev.
Snage DNR oslobodile Volnovahu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinska vojska gađala ruski civilni brod u Azovskom moru; Na meti i bolnica u Volnovahi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala