- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamilton najavio kraj karijere: „Ne planiram da vozim u četrdesetim“

© AP Photo / Darron CummingsLuis Hamilton i Maks Ferstapen
Luis Hamilton i Maks Ferstapen - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Sedmostruki šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da ne planira da se takmiči nakon što napuni 40 godina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Nisam razmišljao o tom broju, pošto imam 37 godina. Imam još do toga. Iskreno nisam razmišljao o tome i ne planiram da budem ovde blizu četrdesete“, rekao je Hamilton novinarima u Bahreinu na predsezonskim testiranjima.
Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja sledeće sezone, kada će napuniti 38 godina. Britanac je prošlog jula potpisao dvogodišnji ugovor i za sada nije poznato da li će ga produžiti.
Mnogi su spekulisali da se Hamilton neće vratiti takmičenjima posle kontroverzne poslednje trke prošlog šampionata u Abu Dabiju, u kojoj je u poslednjem krugu izgubio titulu.
Takođe, analitičari smatraju da Hamilton može ravnopravno da se takmiči, kao što je to činio 44-godišnji Tom Brejdi ili kao švajcarski teniser Rodžer Federer koji će imati 41 godinu kada će se, kako je najavio, tokom leta vratiti takmičenjima posle operacije kolena.
© AP Photo / Sergei GritsLuis Hamilton
Luis Hamilton - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Luis Hamilton
Hamilton ima sedam šampionskih titula po čemu je rekorder sa Mihaelom Šumaherom, rekorder je po broju pobeda u Formuli 1 (103) i po broju pol pozicija (103).
Dvostruki šampion Formule 1 40-godišnji Španac Fernando Alonso i dalje vozi za Alpin, a imao je jedan plasman na podijum prošle sezone. Šampion iz 2007. godine Finac Kimi Rakonen je na kraju prošle sezone kao 42-godišnjak završio karijeru.
Uz brojna interesovanja i poslove u muzici, modnoj industriji i aktivizmu, čini se da Hamilton neće proslaviti 40. rodjendan kao vozač Formule 1.
„Nadam se da ću imati još nešto drugo čime ću se baviti“, rekao je on.
Njegova bliska prijateljica 40-godišnja američka teniserka Serena Vilijams i dalje pokušava da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule.
Nikita otkrio detalje o „proterivanju“
Kao 1939. godine – Formula 1 ponovo u Srbiji
„Teško je za Nikitu“ – šef Mercedesa reagovao na proterivanje mladog Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala