Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dragoslav Šumarac predsednički kandidat Tadićevog SDS-a

© Sputnik / Radoje PantovićBoris Tadić
Boris Tadić  - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Dragoslav Šumarac biće predsednički kandidat Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića na predstojećim izborima, saopšteno je danas iz SDS-a.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kandidaturom Šumarca, građani Srbije na ovim izborima dobijaju kandidata nedvosmisleno proevropske orijentacije, koji je ceo svoj politički život bio posvećen ideji moderne evropske Srbije i strateškog cilja učlanjenja Srbije u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju.
Iz SDS-a dodaju da je, u trenutku kada je evropska ideja u Srbiji ugrožena i kada su građani Srbije na ovim izborima, kako ocenjuju iz SDS-a, praktično ostali bez kandidata jasne proevropske orijentacije, kandidatura Šumarca od izuzetnog značaja za budućnost Srbije i za opstanak demokratske i evropske ideje u Srbiji.
„Dragoslav Šumarac je bio ministar za urbanizam i građevinu u Vladi Zorana Đinđića, koja je bila prva demokratska i proevropska vlada u Srbiji, a ovu kandidaturu objavljujemo na dan atentata na Zorana Đinđića, boreći se za ideju i politiku za koju je on dao život“, dodaje se u saopštenju.
Šumarac je rođen u Raškoj 1955. godine, bio je potpredsednik Demokratske stranke i jedan je od utemeljivača obnove infrastrukture u Srbiji i donošenja strateških dokumenata koji su bili pretpostavka razvoja srpske infrastrukture, navode iz SDS-a.
Kao student generacije diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu i kasnije doktorirao u SAD, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.
SRBIJA
Ujedinile se SDS i Demokrate Srbije, još bez odluke o predsedničkom kandidatu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala