- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik ignorisao Šmita

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Antaliji da „BiH nema visokog predstavnika, te da Kristijan Šmit, persona koja se tako predstavlja, nije legitiman i legalno izabran“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Kristijan Šmit nije u BiH došao kako je to predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma, niti je njegovo imenovanje potvrđeno Rezolucijom Saveta bezbjednosti UN-a koja inače potvrđuje visokog“, pojasnio je Dodik govoreći na današnjem panelu „Budućnost BiH“.
Iako nelegalan, rekao je Dodik, očigledno mu ne smeta da se meša u unutrašnje poslove BiH.
Na Diplomatskom forumu u Antaliji, kao i današnjem panelu na kome je govorio Dodik prisustvovao i nelegalni i nelegitimni visoki predstavnik Kristijan Šmit.
Izvori Srne sa ovog skupa tvrde da je Šmit juče i danas bezuspešno pokušavao na sve načine da se približi Dodiku kako bi kamere i fotografi eventualno to zabeležile i javnosti prezentovale, da bi se stekao utisak da je Dodik popustio i, ipak, razgovarao sa visokim predstavnikom koga ne priznaje.
Na kraju kada mu to, piše agencija, uprkos velikom trudu nije uspelo jer je video da Dodik poštuje instituciju legitimnosti i legalnosti. Šmit je, po završenom Dodikovom izlaganju na današnjem panelu u Antaliji, stao u red zajedno sa nekoliko zvaničnika koji su čekali da Dodiku čestitaju rođendan.
Ali, ni to mu nije uspelo.
Dodik je kurtoazno pružio ruku Šmitu, zahvalio se na čestitki, okrenuo mu leđa i otišao sa saradnicima na pripremljenu rođendansku tortu, uskrativši nelegitimnog i, u ovom slučaju, zbunjenog visokog predstavnika za bilo kakav dijalog, koji je Šmit želeo.
Dodik je tako, po ko zna koji put, jasno dao do znanja da BiH nema visokog predstavnika, zaključuje Srna.
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2021
REGION
Šmit: Dodik prekoračio liniju retoričkog potpirivanja vatre
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
REGION
Šmit: Razgovori o izbornom zakonu na dobrom putu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala