- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crna Gora uvela sankcije za 22 ruska zvaničnika

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Crna Gora se usaglasila sa odlukom Evropske unije (EU) da se uvedu sankcije za 22 ruska zvaničnika zbog ukrajinske krize, saopšteno je iz kabineta visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratitena kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

U saopštenju se navodi da je Savet EU odlučio da na listu pravnih i fizičkih lica i organa koji podležu restriktivnim merama navedenim u aneksu odluke 2014/145/CFSP doda još 22 osobe, prenosi RTCG.
„Zemlje kandidati Severna Makedonija, Crna Gora i Albanija, potencijalni kandidat Bosna i Hercegovina i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, pridružuju se toj odluci Saveta“, objavljeno je na sajtu Saveta EU uz napomenu da će i nacionalne politike tih država biti usklađene sa ovom odlukom.
„EU prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je“, zaključuje se u saopštenju objavljenom na sajtu.
Na spisku su se našli: Leonid Viktorovič Kasinski, Igor Vladimirovič Možilovski, Oleg Leonidovič Voinov, Sergej Anatolievič Sauta, Ivan Josefovič Boguslavski, Dmitrij Anatolievič Miholap, Anatolij Anatolievič Bulavko, Viktor Vladimirovič Sojko, Juri Mihailovič Pejganovič, Aleksander Ivanovič Bas, Dmitrij Leontievič Bekren, Vitalij Fridrihovič Kilčevski, Sergej Nikolajevič Grinjuk, Aleksandar Viktorovič Naumenko, Vadim Evgenijevič Šadura, Vladimir Vladimirovič Kulažin, Valerij Ivanovič Januškevič, Vjačeslav Aleksandrovič Lenkevič, Dmitri Ivanovič Surovič, Oleg Nikolajevič Kopil, Dmitrij Alexandrovič Zabrotski i Vadim Anatolijevič Lukaševič.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala