- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Izdajnik“ se vratio na „mesto zločina“ – počelo je uvredama, a završilo se neočekivano /video/

© AP Photo / Matt SlocumAustralijski košarkaš Ben Simons tokom duela Bruklina i Filadelfije
Australijski košarkaš Ben Simons tokom duela Bruklina i Filadelfije - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Australijski košarkaš Ben Simons vratio se u Filadelfiju prvi put od odlaska u Bruklin, a dočekan je uvredama od strane navijača. Međutim, njegovi saigrači su se pobrinuli da publika bude ućutkana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Simons je poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi napustio Filadelfiju posle skoro godinu dana katastrofalnih odnosa sa saigračima i navijačima.
On je nakon prošlogodišnjeg plej-ofa prekinuo gotovo sav kontakt sa svima u 76ersima, koji su čekali nekoliko meseci kako bi ga trejdovali, a 10. marta se prvi put vratio u grad iz kojeg je nedavno otišao.
„Prozivke“ su krenule i pre utakmice, kada je Simons, koji je okarakterisan kao izdajnik od strane cele Filadelfije, „uhvaćen“ na putu do dvorane.
Ništa drugačije nije bilo ni na zagrevanju, a ni tokom utakmice, koju, doduše, Simons nije igrao, jer još nije spreman – ni fizički ni psihički, kako je navedeno – da debituje ove sezone.
Međutim, ovakav rasplet nije puno smetao mladom Australijancu, koji se, barem koliko se moglo videti, nije obazirao na vređanja.
A onda su njegovi saigrači, pre svega Kajri Irving i Kevin Durent, rešili da demonstriraju silu nad 76ersima i MVP kandidatom Džoelom Embidom i doskorašnjim saigračem Džejmsom Hardenom.
Embid je na kraju imao 27 poena i 12 skokova, ali na 5/17 iz igre, dok je Harden završi osa 11 poena i pet asistencija, na 3/17 iz igre.
„Utišali su se od polovine utakmice. Baš je bilo tiho pred kraj. Više nismo čuli povika o Benu Simonsu. Ovde su se čak jače čuli navijači Netsa“, izjavio je Kevin Durent posle utakmice i dodao:
„Ben je naš brat. Mislim da im je bilo teško da vređaju Bena Simonsa kada su baš toliko gubili“.
Bruklin je pobedio Filadelfiju sa potpuno neočekivanih 129:100 na nimalo ugodnom gostovanju, a Kej Di je postigao 25 poena uz 14 skokova i sedam asistencija, Kajri Irving je bio sjajan sa 22 poena i pet asistencija, dok je koš bivše ekipe zatrpao Set Kari sa 24 poena na čak 10/14 iz igre.
Ovaj meč prema kvalitetu nije opravdao očekivanja, ali je tenzija svakako bila na visokom nivou.
Da li je ovo bila uvertira za brutalnu plej-of seriju na Istoku za nekoliko meseci? Saznaćemo uskoro.
Nikola Jokić i Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Čudovište, zver i MVP – iz Srbije /video/
Kajri Irving (desno) u zagrljaju Ajzee Tomasa - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Nestvarno veče američkog buntovnika – sada je rame uz rame sa Džordanom
Šekil O'Nil i Vlade Divac - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Pola veka Supermena koji je svog Leksa Lutora našao u Prijepolju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala