- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zelenski: Članstvo Ukrajine u EU ─ završni test za Evropu

© REUTERS / Valentyn OgirenkoZastave Ukrajine i Evropske unije
Zastave Ukrajine i Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Moguće članstvo Ukrajine u Evropskoj uniji predstavlja završni test za Evropu, smatra predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Danas i sutra u Evropi se nastavljaju razgovori o budućnosti Ukrajine u EU. Verujem da je naš narod, naša država, naša vojska učinila sve da žele da nas vide tamo. Među jednakima. Da nas tamo pozovu“, rekao je Zelenski u video-obraćanju objavljenom na njegovom kanalu na Telegramu.
„Ovo je završni ispit za Evropu. Među liderima država ima onih koji nas podržavaju. A ima i onih koji podržavaju samo sebe“, rekao je on.
Podsetimo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je zahtev za članstvo u EU potpisao 28. februara. Šef kabineta ukrajinskog lidera Andrej Jermak izjavio je 1. marta da je prijava za pristupanje Ukrajine EU po ubrzanoj proceduri prihvaćena, registrovana i nalazi se na razmatranju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala