- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vlada Srbije dozvolila slobodan izvoz suncokretovog ulja

© Sputnik / Lola ĐorđevićPaket ulja
Paket ulja - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Vlada Srbije usvojila je inicijativu Grupacije proizvođača biljnih ulja Privredne komore Srbije (PKS) da se nastavi sa slobodnim izvozom rafinisanog suncokretovog ulja u boci, a da se privremeno zaustavi izvoz sirovog ulja, saopštili su danas iz PKS.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

PKS razmatra da podnese predlog Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se dozvoli izvoz brašna i pšenice za domaće proizvođače koji imaju već unapred potpisane ugovore kako bi ih ispoštovali i održali stečene pozicije na evropskom i tržištu regiona.
Najavljeno je da će Komora sedeće sedmice organizovati sastanak sa izvoznicima voća i povrća u Rusku Federaciju kako bi se definisale dalje zajedničke aktivnosti u vezi izvoznog plasmana ovih proizvoda i razmotrile mogućnosti alternativnih tržišta.
Podsećaju da je ove nedelje održan sastanak sa predstavnicima građevinske industrije povodom krize u Ukrajini.
Iz Komore ističu da se svakodnevno prati situacija na domaćem i međunarodnom tržištu građevinskog materijala sa ciljem da se ublaže posledice poremećaja cena na izvođenje građevinskih radova, prenosi Tanjug.
Kukuruz - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
EKONOMIJA
Vlada Srbije donela odluku: Zabrana izvoza brašna, pšenice, kukuruza i ulja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala