- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada pozvala SAD da prekinu ekstremističke aktivnosti kompanije „Meta“

© REUTERS / DADO RUVICLogo kompanije "Meta" i društvene mreže Fejsbuk
Logo kompanije Meta i društvene mreže Fejsbuk - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama zahteva od američkih vlasti da zaustave ekstremističke aktivnosti kompanije „Meta“ koja je omogućila da se na društvenim mrežama objavljuju pozivi na nasilje protiv ruskog rukovodstva i ruske vojske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

U saopštenju ambasade govori se da agresivna i zločinačka politika „Mete“, koja je dovela do raspirivanja mržnje i neprijateljstva prema Rusima, izaziva gnev.
„Postupci kompanije su još jedan dokaz informacionog rata bez pravila koji je objavljen našoj zemlji. Zahtevamo od američkih vlasti da zaustave ‘Metine’ ekstremističke aktivnosti i preduzmu mere da počinioce privedu pravdi“, navode ruske diplomate na svom Telegram kanalu.
U saopštenju se ističe da korisnici Fejsbuka i Instagrama nisu dali liderima ovih internet platformi pravo da određuju kriterijume za istinu i huškanje jednih naroda protiv drugih.
Mediji su ranije objavili da je kompanija „Meta“, u svetlu dešavanja u Ukrajini, privremeno ukinula zabranu pozivanja na nasilje na svojim društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, ako se tiču ruskih vojnika. Takođe su dozvoljeni i pozivi na smrt ruskog predsednika Vladimira Putina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala