- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Pink Flojd“ i Dejvid Gilmor uklanjaju muziku sa digitalnih platformi u Rusiji

© AFP 2023 / JOHN D MCHUGHPink Flojd na koncertu Lajv 8 u Londonu 2. jula 2005.
Pink Flojd na koncertu Lajv 8 u Londonu 2. jula 2005. - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Britanski sastav „Pink Flojd“ uklanja deo svog kataloga sa digitalnih muzičkih platformi u Rusiji i Belorusiji, saopštio je danas bend.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Stojimo uz svet u oštroj osudi ruske invazije na Ukrajinu zbog čega se dela 'Pink Flojda' objavljivana od 1987. godine i svi solo snimci Dejvida Gilmora od danas uklanjaju sa svih platformi za slušanje muzike u Rusiji i Belorusiji“, istakli su članovi benda.
Muzička produkcija koja će nestati sa ruskih i beloruskih platformi uključuje studijske albume „Flojda“ kao što su „A Momentary Lapse of Reason“ (1987), „The Division Bell (1994) i „The Endless River“ (2014). Brišu se takođe četiri solo studijska albuma Dejvida Gilmora od kojih je poslednji „Rattle That Lock“ iz 2015.
Podsetimo da su „Pink Flojd“, bez Rodžera Votersa, održali prvi necenzurisani koncert u Sovjetskom Savezu, a njihov album „Delicate Sound Of Thunder“ postao je prvi rok album koji se slušao u svemiru, jer su ga prilikom lansiranja svemirskog broda „Sojuz TM-7“ kosmonauti poneli sa sobom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala