- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Između tame i poraza - gledaćemo veoma moćnog Vejdera

© AFP 2023 / JOSH EDELSONRatovi zvezda
Ratovi zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Tek što smo se vratili sa Tatuina u seriji „Knjiga Bobe Feta“, a već se spremamo da ponovo posetimo ovu pustinjsku planetu jer prognani džedaj Obi-Van Kenobi dobija sopstvenu seriju sa Juanom Mekgregorom u glavnoj ulozi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Radnja serije „Obi-Van Kenobi“ počinje 10 godina nakon dramatičnih događaja u „Ratovima zvezda: Osveta Sita“ gde se Obi-Van suočio sa najvećim porazom, padom najboljeg prijatelja i šegrta Anakina Skajvokera koji je postao zli Lord Dart Vejder.
Seriju režira Debora Čou, koja je režirala nekoliko epizoda „Mandalorijanca“, a najavljuje se i povratak Hejdena Kristensena kao Darta Vejdera.
O liku Obi-Vana, koji je posle izdaje Anakina Skajvokera slomljen i izgubljen, Mekgregor je rekao:
„On je slomljen čovek nakon onoga što se dogodilo sa džedajima na kraju treće epizode, ali i činjenicom da je Anakin otišao na tamnu stranu. Kenobi oseća ogromnu odgovornost i krivicu zbog toga“.
Hajden Kristensen koji se, posle „Osvete Sita“ vraća u ulozi Darta Vejdera, rekao je da je bilo neverovatno iskustvo ponovo igrati ovog lika.
„Naravno Anakin i Obi-Van nisu bili u najboljim odnosima kada smo ih poslednji put videli... Biće zanimljivo otkriti šta je neverovatna rediteljka poput Debore Čou spremila za sve nas. Uzbuđen sam što ću ponovo raditi sa Juanom. Dobar je osećaj vratiti se“, istakao je Kristensen i dodao:
„Gledaćemo veoma moćnog Vejdera“.
Glumci Džoel Edžerton i Boni Pis ponovo će zaigrati u ulozi ujka Ovena i tetke Beru koji na Tatuinu odgajaju Luka Skajvokera daleko od zlog oca Darta Vejdera.
Sudeći po trejleru, zadatak Obi-Vana je da iz daleka štiti mladog Skajvokera, a za to vreme lovci na džedaje pokušavaju da eliminišu preživele iz reda džedaja i lociraju Obi-Vana i Luka.
Za sada je najavljena jedna sezona koja će brojati šest epizoda, a emitovanje prve epizode zakazano je za 25. maj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala