Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Godišnjica smrti Slobodana Miloševića

© AP Photo / Paul Vreeker, PoolBыvšiй prezident Юgoslavii Slobodan Miloševič pered načalom zasedaniя suda po voennыm prestupleniяm v Gaage
Bыvšiй prezident Юgoslavii Slobodan Miloševič pered načalom zasedaniя suda po voennыm prestupleniяm v Gaage - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije, preminuo je na današnji dan pre 16 godina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Slobodan Milošević (1941-2006) preminuo je 11. marta 2006. godine u pritvoru Tribunala u Hagu gde je bio od 28. juna 2002. godine.
Umro je tokom suđenja kao optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.
Uhapšen je u Beogradu 1. aprila 2001. zbog zloupotrebe službenog položaja, a na osnovu Uredbe Vlade Srbije, Haškom tribunalu je izručen 28. juna 2001. godine.
Telo Slobodana Miloševića dopremljeno je iz Haga u Beograd 15. marta 2006. godine.
Sahranjen je u dvorištu porodične kuće svoje supruge Mirjane Marković u Požarevcu.
Slobodan Milošević bio je na vlasti od 1989, kada je izabran za predsednika Predsedništva Srbije, do 2000. godine, kada je izgubio izbore od kandidata Demokratske opozicije Srbije (DOS) Vojislava Koštunice na izborima za predsednika SRJ.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala