- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik nakon sastanka sa Lajčakom: Srpska ostaje neutralna po pitanju Ukrajine

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik prvog dana Diplomatskog foruma u Antaliji sastao se sa Miroslavom Lajčakom, izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine, sa kojim je razgovarao o situaciji u BiH, ali i o stanju u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Republika Srpska je neutralna po pitanju Ukrajine i ostajemo pri tome. Imamo apsolutno pozitivan stav prema ukrajinskom narodu, žao nam je zbog stradanja, ali isto tako mislimo da je ovaj sukob rezultat globalnog previranja, koje se dodiruje u Ukrajini između Zapada, NATO-a i jedne odbrambene pozicije koju sama Rusija ima, i to svi vide. Ukrajina je tu više kolateralna šteta“, rekao je Dodik.
Dodik je istakao da je, osim o refleksima krize na ekonomiju sa Lajčakom razgovarao i o političkim temama u BiH i na Balkanu, prenosi RTRS.
„Ovo je bila prilika da mu objasnim neke naše stavove. Jedan histerični pristup koji briselska administracija ima prema BiH u nastojanju da prikaže sve crno belim. Oni i naše nastojanje da se ponašamo u skladu sa Ustavom u suštini proglašavaju antiustavnim. Moja uloga je bila da objasnim da to nije tako. Ono što mi radimo je sve potkrepljeno ustavnom pozicijom. Mi ćemo nastaviti sa tom politikom i nećemo podleći toj jednoj opštoj histeriji, koja je i sad zbog sukoba u Ukrajini“, poručio je Dodik.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik prvog dana Diplomatskog foruma u Antaliji sastaće se i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.
Protokolom je planiran radni doručak Dodika sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.
Na forumu učestvuje i bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović , kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Dodik i Džaferović , prema programu samita, obratiće se u subotu, 12. marta, u okviru panela lidera „Budućnost BiH“, najavljeno je iz Predsedništva BiH.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala