- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ulazak u Crnu Goru moguć i bez kovid potvrda

© Sputnik / Aleksandar MilačićCrna Gora - granica
Crna Gora - granica  - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Vlada Crne Gore odlučila je da, usled povoljnije epidemiološke situacije, od sutra dodatno ublaži mere, što, između ostalog, znači da se ukida obaveza posedovanje kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Mere će važiti od sutra, 11. marta do 25. marta, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić.
Prema njegovim rečima, ukida se obaveza posedovanja kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru, uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mera.
Kako preciziraju podgorički mediji, kovid potvrde više neće biti potrebne ni za boravak u ustanovama kulture, u ugostiteljskim objektima, u objektima koji organizuju igre na sreću, u sportskim objektima, kao i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.
Posedovanje kovid potvrda neće se više zahtevati ni za ulazak u fitnes centre i teretane, u dečije igraonice, kao i za prisustvo i boravak na okupljanjima na zatvorenim javnim mestima (javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije).
Broj posetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom povećava se sa 50 na 100, a dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 osoba.
Dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima (luna park, ringišpil, grupni treninzi, klizališta...) uz prisustvo najviše do 100 osoba. Na snazi ostaje mera nošenja maski, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala