- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nafta po 300 dolara – početak kolapsa svetske privrede

© Foto : RTCG/PrintscreenBušotina u Jadranskom moru kod Crne Gore kojom se traga za naftom
Bušotina u Jadranskom moru kod Crne Gore kojom se traga za naftom - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Ako nafta bude koštala 300 dolara za barel počeće masovni kolaps svetske privrede. Već sad vidimo njegove znake kroz rast inflacije i kurs stagflacije koji sprovode mnoge ekonomije, nakon čega može uslediti recesija, rekao je agenciji „Prajm“ ruski ekonomski analitičar Mihail Kogan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Od takvih cena će apsolutno svi sektori ekonomije trpeti gubitke, uključujući naftnu industriju“, dodao je ekspert.
Po njegovim rečima, ovakve cene su nepodnošljive za 99 odsto država. One će morati da smanje ili potpuno prekinu uvoz nafte. Odustajanje od ruske nafte može postati okidač za pokretanje ili ubrzavanje lanca „staglflacija-recesija-depresija“, smatra Kogan.
Sankcije zapadnih država protiv Rusije zbog specijalne operacije koju ona sprovodi u Ukrajini dovele su do galopirajućeg rasta cena na energente. Tome doprinosi i zabrana uvoza ruske nafte u SAD. U jednom trenutku, nafta marke Brent je bila dostigla vrednost od 139 dolara za barel. Danas se stabilizovala na 113 dolara za barel.
Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer obraća se medijima pre sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Štajnmajer: Energetika je poslednji most između EU i Rusije - ne rušimo ga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala