- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Na svetu postoji samo jedna Kina“: Poruka Pekinga u vezi sa Tajvanom

© REUTERS / EVGENIA NOVOZHENINAKineske zastave
Kineske zastave - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Kina je čvrsto posvećena mirnom ponovnom ujedinjenju sa Tajvanom i nikada neće tolerisati tajvansku „nezavisnost“, rekao je danas portparol kineskog ministarstva odbrane Vu Ćijan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

"Čvrsto smo posvećeni mirnom ponovnom ujedinjenju na osnovu principa ''jedna zemlja, dva sistema''. Učinićemo sve napore da mirno ponovo ujedinimo obe strane Tajvanskog moreuza, ali nikada nećemo tolerisati separatističke snage koje traže nezavisnost Tajvana, pokušavajući da podele otadžbinu“, poručio je Vu.
Naglasio je da na svetu postoji samo jedna Kina, da je Tajvan njen sastavni deo, a da sunarodnici sa obe strane Tajvanskog moreuza dele zajedničku sudbinu i „braća su po krvi“.
Prema njegovim rečima, pitanje Tajvana je isključivo unutrašnja stvar Kine, a strano mešanje je neprihvatljivo.
„Što više SAD i Japan prave buku oko pitanja Tajvana, to ćemo žešće delovati da zaštitimo nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet“, zaključio je Vu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala