- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Morales: Amerika izaziva ratove kako bi prodavala naoružanje

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaEvo Morales: Ovo je genocid!
Evo Morales: Ovo je genocid! - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
SAD provociraju ratove da bi prodale oružje i zavladile prirodnim resursima, situacija oko Ukrajine nije izuzetak, rekao je bivši bolivijski predsednik Evo Morales u intervjuu Sputnjiku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

„SAD uvek izazivaju ratove da bi prodale oružje, otvorile vojne baze kako bi zavladale prirodnim resursima. Navešću jednu činjenicu: 1932. počeo je rat između Bolivije i Paragvaja, ali to je bio rat između SAD i Engleske. SAD su preko privatne kompanije imale kontrolu nad prodajom goriva. SAD su prodavale gorivo Paragvajcima i Bolivijcima. SAD su prodavale oružje Boliviji i Paragvaju. SAD traže načine da prodaju oružje i zavladaju resursima. U Iraku, Avganistanu, Libiji su uradili isto“, rekao je Morales.

Prema rečima političara, u sukobu oko Ukrajine SAD takođe traže priliku da prigrabe resurse ove zemlje.
„I ne samo resursima Ukrajine, već i mogućnošću da se Rusija okruži vojnim prisustvom“, dodao je on.
„Onaj ko ima najviše naoružanja i ko je organizovan kao NATO ne treba da pokušava da dominira, da nas deli, da nam krade resurse“, rekao je bivši predsednik.
Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Zaporoška atomska centrala pod kontrolom ruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Američki Kongres usvojio zakon o zabrani uvoza ruskih energenata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala