- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Popoviću bronza u Rimu

© Foto : Privatna arhivaMladen Popović
Mladen Popović - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Mladen Popović osvojio je bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju u brazilskoj džiju-džici.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Domaćin prvenstva je Rim koji od 15-20.februara okuplja najbolje borce i takmičare ove drevne borilačke veštine.
Zlatnu medalju kategorije do 94kg ljubičastog pojasa osvojio je Ramon Šunk iz Brazila. Na putu do odličja, Beograđanina koji je sada deo jednog od najboljih borilačkih klubova u Evropi, Milanimal, čekali su borci iz celog sveta, godine posvećenosti profesionalnom sportu i kako sam naglašava saveti najboljih trenera sa naših prostora.
„Moji treneri iz Beograda Vuk i Nemanja Aleksić i škola VIN bjj su me naučili najvažnijim vrednostima koje su baza svih dobrih sportskih rezultata. Talenat je potreban, veštinu i snagu stičete na redovnim treninzima, ali bez jakog mentalnog sklopa i snage volje nijedan uspeh ili pobeda nisu održivi“, naglasio je Mladen.
On je dodao da je u prethodnim godinama na takmičenjima i treninzima u Srbiji upoznao odlične borce i da domaća škola sporta stvara takmičare koji mogu da izađu na parter najboljima na svetu.
Brazilska džiju-džica je poreklom iz Južne Amerike i deli se na dve grane, sa i bez kimona, gi i no gi. No gi je poznatiji kao grepling, koji je nerazdvojni deo tehnika u MMA.
U stojećem stavu najčešće se koriste tehnike boksa, kik boksa i karatea, za obaranje protivnika rvačke i džudo tehnike, a za rad u parteru isključivo grepling.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala