- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudovište, zver i MVP – iz Srbije /video/

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNikola Jokić i Džoel Embid
Nikola Jokić i Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Nikola Jokić svojim partijama ne oduševljava samo navijače i saigrače, već i protivničke igrače i trenere. O njemu su u hvalospevima govorili trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker, centar Filadelfije Džoel Embid trener Sakramento Kingsa Alvin Džentri.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Jokić cele sezone igra fenomenalno i potvrđuje zašto je prethodne bio MVP, ali od početka 2022. godine njegove partije su posebno zapažene.
Iz večeri u veče dominira, što je potvrdio i tokom bek-tu-beka protiv Nju Orleansa (46 poena, 12 skokova, 11 asistencija) i Golden Stejta (32, 15, 13), ali i nekoliko dana kasnije protiv Sakramenta (38, 18,7).
O Jokićevim partijama novinari su pitali Džoela Embida, centra Filadelfija 76ersa, jednog od najvećih kandidata za ovogodišnju nagradu za najkorisnijeg igrača sezone.
„Jokić je neverovatan igrač, on je čudovište. Video sam šta je u stanju da uradi prethodne večeri, gledao sam utakmicu, kao što gledam i svaku. On je čudovište zbog onoga što je uradio na terenu. To je potpuno ludo. To kažem kao centar o centru. Srećan sam kada vidim kako dominira ligom“, istakao je Kamerunac.
Trener Voriorsa Stiv Ker nije tražio izgovore za poraz od Denvera u noći između ponedeljka i utorka, već je delio komplimente centru iz Sombora.
„Igrali smo protiv aktuelnog MVP-a, koji bi verovatno trebalo da tu nagradu osvoji ponovo. Nemam glas, ali Jokić je neverovatan košarkaš. Bio je spektakularan večras, činio je saigrače boljima“, rekao je Ker uprkos tome što u svojim redovima ima Stefa Karija, prema mnogima konkurenta za ovosezonski MVP.
Oduševljen Jokićem bio je i Alvin Džentri, šef struče Sakramento Kingsa, koji je takođe osetio Srbinov talenat u punom sjaju.
„Taj čovek je neka posebna vrsta zveri. Njega ništa ne može da poljulja, on uvek uradi ono što je potrebno da pobede. On igra na izuzetno visokom nivou – 46 poena, 32 poena, 38 poena večeras... Kada ga gledate kako igra, teško je zamisliti da ne bude MVP. Igra na izuzetno visokom nivou i toliko toga radi na terenu. On je jedan od onih igrača koje možete da stavite u bilo koju ekipu i ta ekipa će biti baš uspešna“ izjavio je Džentri.
Vredi pomenuti i da je Jokić u samo tri meča imao neverovatnih 116 poena, 45 skokova i 31 asistenciju.
Američki novinar u jednoj rečenici potvrdio nepravdu o kojoj bruji Denver /video/
„Profiteri“ situacije u Moskvi ne pitaju koliko košta Evroliga
Hakim, Dirk, Janis? Ne – Nikola Jokić /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala