- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

EU o ekonomskim sankcijama Rusiji: Dostigli smo svoj maksimum

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Evropska unija je dostigla granicu svojih mogućnosti u pogledu ekonomskih sankcija protiv Rusije, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Što se tiče ekonomskih sankcija, naravno, uvek može da se ide dalje, ali smo već dosegli granice onoga što možemo da uradimo. Učinili smo sve što smo mogli“, objasnio je Borelj u intervju za radio „Frans info“.

Prema njegovim rečima, radi se o sankcijama velikih razmera, koje su dovele do pada ruske valute za 40 odsto.
„To su veoma teške sankcije, koje će ozbiljno opteretiti rusku ekonomiju“, ocenio je on, dodajući da su sankcije u vezi sa zabranom izvoza visokih tehnologija u industrijskom sektoru i drugim sektorima privrede bolne po Rusiju.
Podsetimo, stalni predstavnici zemalja Evropske unije dogovorili su u sredu proširenje sankcija zbog Ukrajine, a kako je saopštila delegacija Francuske koja trenutno predsedava Savetom EU, na meti su, između ostalog, „ruski oligarsi i članovi njihovih porodica“.
S tim u vezi, šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da će u nove evropske sankcione spiskove biti uključeno 160 fizičkih lica, uključujući predstavnike biznisa i članova Saveta federacije Rusije.
On je naveo da EU mora preseče pupčanu vrpcu koja je spaja sa Rusijom, apelujući na sve evropske građane da smanje potrošnju energije na individualnom nivou, u cilju smanjenja ukupne zavisnosti od gasa iz Rusije.
Zbog čega je mantra da je Rusija ujedinila Zapad samo velika laž saznajte u emisiji Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
RUSIJA
Moskva: Evropske sankcije nemaju dodira sa stvarnošću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala