- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Čuvene skulpture na izložbi „Dodirni“ prilagođene slepima i slabovidima

© PromoDodirni
Dodirni - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Svečano otvaranje izložbe skulptura čuvenih jugoslovenskih i svetskih vajara 20. veka „Dodirni”, prilagođena slepim i slabovidim osobama, biće održano u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u petak, 11. marta.
Inkluzija predstavlja važnu temu za sve u kulturi, a za Zavod je to jedan od strateških ciljeva projekta koji pokreće temu društvene odgovornosti i otvaranje ka svim članovima zajednice. Otuda ova izložba predstavlja jedinstvenu priliku da se posetioci kroz dodirivanje skulptura upoznaju sa njihovom formom, materijalima i energijom.
Na izložbi su zastupljeni aktovi, portreti, religiozne teme i animalne skulpture, koje pružaju izuzetan estetski i taktilni doživljaj. Posetioci će biti u prilici da pogledaju i dodirnu replike skulptura vrsnih umetnika poput Ivana Meštrovića, Riste Stijovića, Frane Kršinića, Sretena Stojanovića, Matije Vukovića, Svetozara Radovića, ali i Đorđa de Kirika i Salvadora Dalija.
© Foto : PromoDodirni
Dodirni - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Skulpture su deo brižljivo skupljane kolekcije u privatnom vlasništvu gospodina Vladimira Tomčića, istoričara umetnosti i vlasnika kolekcije, koji ovom prilikom želi da ih podeli sa širom javnošću.
Umetnost u prolazu - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
3D murali i Brajevo pismo: Ulična umetnost za slepe i slabovide
Izložba će biti otvorena do 24. marta, ulaz je slobodan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala