- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ekspert: Evropska unija hoće da iskoristi Rusiju kao „banku krvi“

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaSofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Evropska unija hoće da iskoristi Rusiju kao „banku krvi“, jer u isto vreme uvozi ruske energente i nastavlja da uvode sankcije Rusiji, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Namere kolektivnog Zapada se svode na to da se Rusija iskoristi upravo kao ‘banka krvi’, odnosno, kao izvor sirovina zahvaljujući kojima Zapad zarađuje stvarajući još vredniji proizvod“, izjavio je ekspert.
Lideri EU u ovoj situaciji imaju mogućnost da govore ono što se dopadne lokalnom biračkom telu, mada je jasno da će krajnja pozicija biti onakva kakvu je vidi Nemačka, smatra Sarijski. Pritom, Poljska je, navodi ekspert, izjavila da može da zameni ruski gas baltičkim gasom, koji za sada postoji samo na papiru.
To je rečeno samo zato što je bilo odmah jasno da neće biti zabrane na isporuku ruskog gasa, smatra ekonomista i dodaje da je bugarski premijer Kiril Petkov ranije izjavio da Bugarska ne može da dozvoli sebi da se odrekne ruskih energenata.

„Na kraju, Nemačka više od ostatka Evrope zavisi od uvoza ruskog gasa i nafte. Tako da je još ranije postalo jasno da sankcije, koje dovode do ograničenja takvog resursa, neće biti nametnute“, izjavio je Sarijski.

Drugi ekspert iz oblasti ekonomije Evgenij Kinjev smatra da dugoročno, zemlje EU, među njima i Bugarska, mogu pronaći alternativu ruskom gasu i dodaje da će se krajem godine pokazati sasvim druga slika na temu zavisnosti Evrope od ruskog gasa.
Nalazište nafte u Krasnodarskom kraju Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
RUSIJA
Turska: Sankcije protiv Rusije imaće poguban uticaj na svetsko tržište nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala