- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Albanska policija primenila silu protiv demonstranata na protestu zbog poskupljenja goriva

CC0 / Pixabay/Bernd Schray / Benzinska pumpa
Benzinska pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Albanska policija primenila je silu protiv demonstranata u Tirani koji su protestovali zbog rasta cena, pre svega, goriva, preneo je portal izdanja „Albanijan Dejli Njuz".
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Protesti zbog poskupljenja u Tirani rezultirali su sukobom s policijom, koja je primenila silu i počela da privodi demonstrante. Građani su se okupili uveče ispred kabineta premijera Edija Rame, pošli u mirnu šetnju glavnim ulicama i blokirali kružni tok", saopštio je portal, koji je postavio i video snimak incidenta.
Predsednik Albanije Ilir Meta pozvao je u četvrtak vlasti u zemlji da zaustave rast cena goriva nakon što je cena litra benzina premašila 2 evra. Prema njegovim rečima, građani sa minimalnom zaradom od 238 evra mesečno i oko 40 odsto stanovništva sa primanjima manjim od 5,5 dolara dnevno, plaćaju gorivo više nego u zemljama EU. U Albaniji 1 litar benzina u četvrtak košta 2,2 evra.
Meta je takođe izjavio da, iako je prema podacima „Global Petrol Prajs" cena goriva u regionu manja nego u Albaniji, za sada nije usvojen nikakav antikrizni paket pomoći, za razliku od susednih zemalja.
Benzinska pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
EKONOMIJA
Vlada Srbije ograničila cenu goriva na još 30 dana
Kukuruz - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
EKONOMIJA
Vlada Srbije donela odluku: Zabrana izvoza brašna, pšenice, kukuruza i ulja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala