- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Gde prođe NATO, tu bezbednost ne raste | Svet sa Sputnjikom

CC BY-SA 2.0 / NATO / Britanski vojnici na vojnim vežbama NATO-a u Estoniji
Britanski vojnici na vojnim vežbama NATO-a u Estoniji - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
„Svet sa Sputnjikom“ analizira kakve će posledice ukrajinska kriza imati na NATO, kako svet koji sebe naziva demokratskim opravdava sve prisutniji rasizam i fašizam, ko će ostati iza nove gvozdene zavese i gde je u svemu tome Srbija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ponesen težnjom da šireći se na istok uspostavi svoju dominaciju, NATO obećanjima o većoj bezbednosti i demokratiji koja daje potencijalnim novim članicama – ruši bezbednost, nameće jednoumlje i guši slobodu govora. To je izgleda najzad počeo da shvata i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji se preko noći ohladio od ideje ulaska u Alijansu.
Zelenski je u međuvremenu dozvolio Amerika izmanipuliše njime i uvuče ga u sukob s Rusijom, a unutar zemlje isto čine neonacističke snage, u kojima je potražio oslonac radi opstanka na vlasti. Cenu za to skupo plaćaju Ukrajinci, ali i građani Evrope čiji su džepovi sve prazniji zbog rasta cena energenata.
Mogu li iz ukrajinske tragedije pouke izvući oni koji još gaje iluzije da NATO donosi bezbednost i da je lek za sve boljke? Hoće li zapadni centri odgovarati za haos i ludilo u koje su gurnuli Evropu, ali i svet? Zašto oni koji sebe izdaju za demokratski svet bez trunke stida zagovaraju rasizam i fašizam? Hoće li slobodni svet ostati iza nove gvozdene zavese koju SAD pokušavaju da podignu? Kako će u svemu tome proći Srbija?
U emisiji „Svet sa Sputnjikom“ o ovoj temi govore Nebojša Čović, bivši vicepremijer Srbije i bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, i Branko Vlahović, dugogodišnji dopisnik „Novosti“ iz Moskve.
Gde prođe NATO, tu bezbednost ne raste | Svet sa Sputnjikom
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala