Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novi incident na Kosovu: Obijena srpska kuća u selu Kovrage

© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuObijena kuća Miška Pumpalovića u opštini Istok
Obijena kuća Miška Pumpalovića u opštini Istok - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Na prostoru Kosova i Metohije, u opštini Istok u selu Kovrage u utorak se dogodio novi incident, a na meti albanskih ekstremista našla se povratnička porodica Miška Pumpalovića, čija je kuća opljačkana, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Slučaj se dogodio dok je Miško Pumpalović bio na lečenju u centralnoj Srbiji, a juče po povratku zatekao je obijenu kuću, iz koje su huligani odneli deo nameštaja, frižider, šporet, veš mašinu, alat i posuđe.
Porodicu Pumpalović obišao je predsednik Privremenog organa opštine Istok Kosta Belošević, koji im je preneo i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića i istakao da će mu zajedničkim snagama pomoći da nadoknadi štetu, navodi se u saopštenju.
Povratnička porodica Pumpalović je više puta bila na meti napada albanskih vandala, a Miškov brat Radoje šest puta je napadnut poslednjih godina, sve sa ciljem da se Srbi ne osećaju bezbedno i oteraju sa svog kućnog praga. Njemu je Kancelarija pomogla da instalira video nadzor radi povećanja bezbednosti, finansirala gradnju kapije i pomoćnog objekta, kako bi se Radoje osećao bezbednije.
Povratničke porodice Srba često su na meti napada i o stepenu njihove ugroženosti govori i podatak da je stopa povratka Srba na KiM manja od dva odsto i najmanja je na jednom postkonfliktnom području.
Drastičan skok broja napada na Srbe i njihovu imovinu, kojih je do sada duplo više nego u istom periodu prošle godine, jasno ukazuje da je na snazi antisrpska histerija, sinhronizovana sa izjavama političara iz Prištine, sa jasnom porukom da Srbi nisu dobrodošli na svojim vekovnim ognjištima, navode iz Kancelarije za KiM.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala