- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija šalje OZHO dokumente o mogućoj provokaciji Kijeva hemijskim oružjem

© AP Photo / Piroschka van de WouwZgrada Organizacije za zabranu hemijskog oružja u Hagu
Zgrada Organizacije za zabranu hemijskog oružja u Hagu - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Rusija će Organizaciji za zabranu hemijskog oružja poslati dokumente o mogućoj provokaciji Kijeva upotrebom hemijskog oružja u Ukrajini, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OZHO Aleksandar Šuljgin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Na osnovu onoga što sada vidimo u Ukrajini, ovo su planovi koji izazivaju strah da će doći do hemijske provokacije. Ovo je veoma ozbiljna stvar. Danas, ili sutra ujutru, poslaćemo dokumente tehničkom sekretarijatu i tražiti od njih da ih označe kao nacionalne dokumente Rusije na 99. sednici koja se sada održava u Hagu, a mi ćemo ovu informaciju distribuirati svim državama članicama OZHO. Videćemo kako će reagovati tehnički sekretarijat u ovoj situaciji“, rekao je Šuljgin za televizijski kanal „Rusija 24“.
Šuljgin je dodao da je ruska strana obavestila OZHO i o mogućnosti pripremanja provokacije na eksperimentalnom nuklearnom reaktoru u Harkovu.
Ranije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, rekao da postoji mogućnost da ukrajinski nacionalisti spremaju provokaciju upotrebom otrovnih supstanci kako bi optužili Rusiju da navodno koristi hemijsko oružje.
Prema njegovim rečima, militanti su u noći 9. marta doneli oko 80 tona amonijaka u selo Zoločiv severozapadno od Harkova i, prema svedočenju stanovnika koji su napustili to naselje, nacionalisti su ih učili kako pravilno da postupaju u slučaju hemijskog napada.
Zaporoška atomska centrala pod kontrolom ruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Američki Kongres usvojio zakon o zabrani uvoza ruskih energenata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala