- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predstavnički dom PS BiH podržao ukidanje akciza na gorivo i smanjenje PDV-a

CC0 / Pixabay / Benzinska pumpa
Benzinska pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Predlog zakona o izmenama zakona o akcizama u BiH, kojim se ukidaju akcize na naftne derivate u trajanju od šest meseci.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Zakon je razmatran po hitnoj proceduri, a podržan je jednoglasno.
Da bi izmene Zakona stupile na snagu, potrebno je da ih potvrdi Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Poslanici u Predstavničkom domu nisu podržali Predlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid, koji su u parlamentarnu proceduru uputili SNSD i Srpski klub.
Za zakon je glasalo 16 poslanika, dok je protiv bio 21 parlamentarac stranaka sa sjedištem u Sarajevu, zbog čega su poslanici SNSD-a i Srpskog kluba napustili sjednicu.
Šef Srpskog kluba Nenad Stevandić izjavio je da je ovaj dom, odbivši Predlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid, odbacio mogućnost da svi građani u BiH budu ravnopravni.
Nije usvojen ni Predlog zakona, poslanika Snježane Novaković Bursać, Nebojše Radmanovića, Obrena Petrovića, Sanje Vulić, Dragana Bogdanića i Ljubice Miljanović o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrednost kojim bi PDV na osnovne životne namirnice i lekove bio smanjen sa 17 na 10 odsto.
Usvojen je Predlog zakona o dopunama Zakona o PDV-u poslanika Mirka Šarovića koji podrazumeva smanjenje PDV-a na pet odsto.
Šef Kluba poslanika SNSD-a Snježana Novaković Bursać rekla je da je ponovo aktivirana većina SDA sa SDS, PDP i DNS, što je poručeno odbijanjem zakonskih predloga koje su predložili SNSD i Srpski klub, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala