- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Potpisnice Memoranduma o saradnji počele razgovore o budućoj vladi

© Sputnik / Lola ĐorđevićCrnogorska zastava
Crnogorska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Partije potpisnice Memoranduma o saradnji razgovarale su danas o prioritetima i strukturi nove vlade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Sastanku su prisustvovali predstavnici GP URA, Socijalističke narodne partije (SNP) i manjinskih stranaka (Bošnjačka stranka, Albanska koalicija "Jednoglasno" i Albanska lista).
Ono što je prihvatljivo za sve učesnike pregovora je struktura buduće vlade koja bi trebala da ima 18 ministarstava, tri potpredsjednika.
Iz nekoliko izvora Sputnjiku je potvrđeno da bi imena ministara trebalo da se znaju za dvije sedmice. Prema nekim informacijama iz URE, SDP najvjerovatnije neće biti sastavni dio vlade, dok će se još razgovarati sa Socijaldemokratama o njihovom učešću u budućoj vladi.
Iz URE, Bošnjačke stranke apeluju da v.d predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić što prije zakaže sjednicu crnogorskog parlamenta. I predsjednik SNP-a, Vladimir Joković je na RTV Nikšić apelovao da Bulajić što prije zakaže sjednicu. Tim zahtjevima se pridružila i potpredsjendica Skupštine Branka Bošnjak iz PZP, ali je predsjednik te partije Nebojša Medojević odmah nakon toga izjavio da je to njen lični stav, ali ne i stav PZP.
Iz URE sada tvrde da bi Skupštinu trebalo zakazati kako bi se izglasalo smanjenje akciza na gorivo, koje su previsoke, pa su i cijene goriva u Crnoj Gori srušile sve rekorde.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala