Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Odbačen zahtev za izuzeće tužioca, ročište Belivuku u četvrtak

© Sputnik / Lola Đorđević Specijalni sud
Specijalni sud  - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Pipremno ročište za suđenje Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe se nastavlja sutra nakon što odbačen zahtev odbrane za izuzeće tužioca Mladena Nenadića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Zahtev za izuzeće tužioca za organizovani kriminal Nenadića stigao je danas u Republičko javno tužilaštvo po hitnom postupku, jer je sledeće pripremno ročište zakazano za sutra.
Zahtev je Republičko javno tužilaštvo odbacilo i poslalo nazad, uz obrazloženje da zahtev nije potkrepljen dokazima i da je to pokušaj odugovlačenja postupka, prenosi Blic.
Pripremno ročište je juče odloženo jer je Belivukov branilac Dejan Lazarević zatražio izuzeće postupajućeg zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića, njegovog kolege Babića i glavnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, kao i predsednika sudskog veća Vinke Berahe.
Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu.
U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.
Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.
Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.
Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.
Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru 2021. godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".
Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet.
U januaru je pokrenuta još jedna istraga protiv Belivuka, Miljkovića i Ivanovskog kao i njihovih žena i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac koji potiče od kriminalnih aktivnosti ove grupe.
Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe od januara se vodi istraga i za ubistvo Gorana Mihajlovića.
Crnogorsko tužilaštvo takođe vodi istragu protiv Belivuka i Miljkovića zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala