- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko može da prekine Nadalovu seriju?

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal zasad je najbolji igrač 2022. godine, tokom koje nema nijedan poraz. Uskoro ćemo saznati da li će učinak moći da produži u Indijan Velsu, gde do potencijalnog finala sa Novakom Đokovićem ili polufinala sa Danilom Medvedevim ima niz ozbiljnih rivala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Žreb za kalifornijski Masters u Indijan Velsu (koji počinje 10. marta) bio je naklonjen Đokoviću, naravno ukoliko se srpski teniser uopšte pojavi na turniru, a ne baš toliko Nadalu.
Trenutno četvrti teniser sveta i aktuelni šampion Australijan opena će u prvom kolu biti slobodan, a već u drugom će igrati najverovatnije protiv nimalo naivnog protivnika – mladog Amerikanca Sebastijana Korde.
Nadal i Korda su igrali jednom, na Rolan Garosu 2020. godine (6:1, 6:1, 6:2), ali će podloga sada više odgovarati Amerikancu, koji je u međuvremenu sazreo.
Ukoliko ne dođe do iznenađenja, u trećem kolu će se Španac sastati sa Britancem Denom Evansom, kojeg je pobedio u oba meča u karijeri.
Međutim, beleži se duel sa Mastersa u Kanadi iz 2019. godine, kada je Evans izgubio u dva seta, ali izuzetno „tesno“ – sa 7:6, 6:4.
Pravi problemi mogu da nastanu već u četvrtom kolu. Projektovani protivnici su Rajli Opelka – kojeg je nedavno savladao u neizvesnom finalu Melburna – i Denis Šapovalov.
Šapovalov je tokom i dalje mlade karijere pokazao da zna da ozbiljno ugrozi Nadala i iako ga nikada nije pobedio (sem jednom nakon povlačenja), nekoliko puta je bio jako blizu, poslednji baš ove godine u Melburnu kada je izgubio u pet setova.
Znati ko će biti rival Nadala u četvrtfinalu i polufinalu je teško, s obzirom da do tada ima mnogo mečeva, ali rivali bi mogli da budu poprilično neprijatni za „Bika sa Majorke“.
U četvrtfinalu su projektovani Kasper Rud i Janik Siner, a u polufinalu Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.
Cicipas je takođe neko ko je pokazao da može da se nosi sa Rafom, pogotovo na betonu, dok je Medvedev bio na pragu da savlada Španca u finalu Ozi opena pre nekoliko meseci, ali je prokockao prednost od 2-0.
Ono što je u jednu ruku fenomenalno, a u drugu problematično za Nadala je njegov trenutni skor u 2022. godini.
Španac, naime, nije izgubio nijedan meč i ima 15-0 od početka godine, pošto je osvojio turnir iz serije 250 u Melburnu, Australijan open i Akapulko.
Vredi istaći i da ni na jednom od pomenuta tri turnira za protivnika nije imao Novaka Đokovića, koji bi u Indijan Velsu, ukoliko mu američki CDC da dozvolu za ulazak u SAD, trebalo da bude u značajno boljoj formi nego u Dubaiju krajem februara.
A o tome šta će se desiti u eventualnom finalu između Rafe i Novaka...
Srbin i Španac su se 58 puta sastali u karijeri i u 30 je bolji bio Novak. Poslednji put igrali su u polufinalu Rolan Garosa 2021, kada je srpski teniser odneo pobedu od 3-1 u setovima.
Dakle, vreme je za još jedan vanvremenski spektakl. Ili se barem nadamo tome.
Žoao Souza i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Đoković mu nije ništa skrivio, ali je „zbog“ njega morao u „pakao“
Srpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Nina pala na listi, Aleksandra napredovala
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2020
Peskov o ubici francuskog učitelja: Gde god da je sahranjen, sam čin terorizma je za duboku osudu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala