- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ukrajina mora da prizna da je Krim ruski, a LNR i DNR nezavisne države

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika su suverene, nezavisne države – Ukrajina i vlasti drugih zemalja treba to da priznaju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

On se osvrnuo na izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je u intervjuu za američku televiziju „Ej-Bi-Si vorld njuz“ komentarisao mogućnost priznanja Krima i nezavisnosti republika Donbasa i rekao da postoji šansa da se pronađe kompromis u pogledu dalje sudbine tih teritorija.

„Prvo, što se tiče nijansi, verovatno je bolje da pitate ukrajinsku stranu, ipak je to izjava predsednika Ukrajine. Što se tiče našeg stava, on je dobro poznat. To je više puta predočeno i ukrajinskoj strani i brojnim sagovornicima našeg predsednika, liderima evropskih i drugih država, tokom telefonskih razgovora“, rekao je Peskov.

Kako je istakao, Krim je ruski region – „to treba da se prizna i de fakto i de jure“. Govoreći o DNR i LNR, portparol je istakao da su to suverene, nezavisne države koje je Rusija priznala.

„Njih takođe treba priznati i de fakto i de jure“, dodao je Peskov.

Takođe je dodao da je Rusija zainteresovana da se što pre održe nove runde pregovora sa Ukrajinom.
„Ruski stav je potpuno jasan i formulisan i predočen je ukrajinskim pregovaračima. Zainteresovani smo za održavanje novih rundi čim ukrajinski pregovarači budu spremni za to“, precizirao je on.
Po njegovim rečima, predstojeći sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe u Turskoj je veoma važan nastavak pregovaračkog procesa.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Mantra da je Rusija ujedinila Zapad — velika laž
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
RUSIJA
Zelenski: Ohladili smo se od ideje ulaska u NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala