- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Evo Morales: NATO i Amerika su krivi za situaciju u Ukrajini

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaEvo Morales: Ovo je genocid!
Evo Morales: Ovo je genocid! - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Razlog situacije u Ukrajini je politička ekspanzija NATO-a pod rukovodstvom Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je u intervjuu za Sputnjik bivši predsednik Bolivije Evo Morales.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Konflikt ne brine samo mene nego i ceo svet. Ubeđeni smo da vojna konfrontacija nije rešenje. Ali u isto vreme se moraju videti razlozi tog problema, zašto je došlo do takve situacije između Rusije i Ukrajine“, rekao je Morales.
„Bolivija, saglasno Ustavu, je mirna zemlja, zemlja antiimperijalista, ne prihvatamo da institucije sa vojnom strategijom koriste politiku ekspanzije, intervencije, kao što NATO radi pod rukovodstvom SAD, u tome je problem“, dodao je on.
Bivši predsednik Bolivije je saopštio da razmatra mogućnost pokretanja međunarodne kampanje protiv NATO-a.

„U poslednja dva dana sam razgovarao sa jednim liderom u Latinskoj Americi kako bismo pokrenuli međunarodnu kampanju, da bi NATO znao kako da poštuje teritoriju, suverenitet i nezavisnost zemlje. Kampanju o tome da je NATO opasan za svet i globalnu bezbednost“, rekao je Morales.

„Ako se ništa ne uradi sa NATO ta će se organizacija pretvoriti u stalnu pretnju čovečanstvu“, podvukao je Morales.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Mantra da je Rusija ujedinila Zapad — velika laž
Kijev formulisao spoljnopolitičku strategiju, traži od Rusije reparacije - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
RUSIJA
Ukrajina iznela uslove: Nećemo u NATO ako dobijemo garancije bezbednosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala