Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabić: Srbija će braniti svoju poziciju

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Srbija će, bez obzira na užasne pritiske, braniti svoju poziciju u aktuelnoj međunarodnoj krizi, jer je argumentovana i oslanja se na međnarodno pravo, pravdu principe, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabićna Kopaonik biznis forumu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Odgovarajući na pitanje člana Predsedništva Saveza ekonomista Srbije Dragana Đuričina da li će se Srbija prepozicionirati, ona je navela da su pritisci užasni, ali da ćemo se braniti koliko god možemo.
Dok smo mi tu Srbija će braniti svoju poziciju jer je naša pozicija argumentovana i oslanja se na međunarodno pravo, međunarodnu pravdu i međunarodne principe, rekla je Brnabić na panelu „Razgovor sa premijerkom“, prenosi Tanjug.
Brnabić je podsetila da neki kritikuju neke poteze Srbije, a ne sagledavaju čitavu situaciju i širu sliku koja se, pored toga što se tiče poštovanja međunarodnog prava, tiče i činjenice koliko se ono poštuje u našem slučaju i koliko mi moramo da čuvamo našu ekonomiju i našu privredu i ono što smo stekli mukotrpnim radom od 2014. godine.
Ta pozicija je izuzetno teška, rekla je predsednica Vlade Srbije.
„Mislim da je ono što štiti male zemlje kao Srbija upravo argumentovana pozicija. Iako je teška, jedino što imate su argumenti, kada izgubite tu poziciju, da nešto kao mala zemlja možete da branite argumentima, nalazite se na još nestabilnijem tlu“, rekla je ona.
Pozicija koju smo zauzeli je pozicija koja brani sve što smo postigli do sada, rekla je premijerka.
„Mogu da kažem, znate, neko drugi će biti u situaciji da odlučuje o svemu tome i da vodi vladu, ali odluke su teške i morate da branite sopstvene interese, i političke i ekonomske. To je najteža opcija", rekla je ona.
Predsednica vlade je naglasila da bi danas bilo lakše da imate rukovodstvo koje će, kada dobije svakodnevne pozive, reći - tako je kako kažete.
Naglasila je da ne postoji druga solucija, iako misli da u velikim krizama postoje velike prilike.
„Verujem da ukoliko se trudimo i dobro definišemo naše snage i potencijale možemo da sačuvamo našu poziciju i iskoristimo propušteno vreme“, rekla je ona i dodala da je nepopravljivi optimista.
„To je moja uloga u svemu ovome“, rekla je Brnabić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala