Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bista Milice Rakić vraćena u Tašmajdanski park

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICBista Milice Rakić u Tašmajdanskom parku
Bista Milice Rakić u Tašmajdanskom parku - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Bista Milice Rakić, devojčice koja je poginula u NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, vraćena je na spomenik u Tašmajdanskom parku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Rekonstrukciju polomljene biste je uradila livnica Jeremić, a simboličnu cenu platio je predsednik Aleksandar Vučić, želeći da pokaže značaj nezaborava zločina koji je NATO počinio u Srbiji. Vučić je rano jutros položio cveće na spomenik.
Spomenik sa epitafom „Bili smo samo deca“, u znak sećanja na 79 stradalih mališana toko NATO agresije, oskrnavljen je u noći između srede i četvrtka, 18. februara.
To je drugi put da su vandali odlomili bronzanu bistu devojčice sa lutkom, izvajane po liku Milice Rakić, od kada je ovaj spomenik postavljen 2000. godine, prenose Novosti.
Spomenik Milici Rakić, devojčici koju su ubile NATO bombe 1999. godine, u Tašmajdanskom parku - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SRBIJA
Ponovo oštećena bista Milice Rakić u Tašmajdanskom parku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala