- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Austrija suspendovala Zakon o obaveznoj vakcinaciji

© AP Photo / Oded BaliltyVakcinacija dece u Izraelu
Vakcinacija dece u Izraelu - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Vlada Austrije saopštila je da je Zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa suspendovan i da trenutno nema potrebe za njegovim provođenjem
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Vlada Austrije saopštila je da neće početi da sprovodi Zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa za većinu odraslih od sredine marta kako je planirano, prenose austrijski mediji.
Televizija ORF objavila je da je Vlada Austrije u saopštila da je Zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa suspendovan i da trenutno nema potrebe za njegovim sprovođenjem. Najavljeno je da će stručna komisija ponovo proceniti situaciju sredinom juna.
Austrija će suspendovati svoju politiku obavezne vakcinacije, izjavila je ministarka Karoline Edstadler.
„Posle konsultacija sa ministrom zdravlja, odlučili smo da ćemo, naravno, pratiti ono što je (ekspertska) komisija rekla — obustavićemo obaveznu vakcinaciju“, rekla je ministarka Karolin Edštadler novinarima posle sednice Vlade, prenosi Frans 24 pozivajući se na AFP.
Obavezna vakcinacija za starije od 18 godina zakonski je regulisana početkom februara, dva i po meseca nakon što je najavljena za vreme talasa delta varijante korona virusa.
Bilo je planirano da policija sredinom marta počne da proverava vakcinalni status stanovništva, a za one koji prilikom kontrole ne budu imali dokaz o vakcinaciji ili ga ne dostave naknadno bile su predviđene kazne od 600 do 3.600 evra.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala