- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Profiteri“ situacije u Moskvi ne pitaju koliko košta Evroliga

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaKošarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza)
Košarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza) - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Košarkaši Virtusa iz Bolonje profitirali su zbog situacije u Ukrajini i Rusiji, te su se dolascima Danijela Lina Heketa i Tornikea Šengelije ozbiljno pojačali pred nastavak sezone u Evrokupu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Nekadašnji košarkaši moskovskog CSKA, nosioci ruskog giganta, odlučili su da napuste prestonicu Rusije zbog velikih pritisaka izazvanih vojnom operacijom u Ukrajini, u cilju demilitarizacije i denacifikacije ove države.
Čelnici Virtusa, kada su videli šta se dešava u Moskvi, kontaktirali su agente pomenutih košarkaša i veoma brzo su se dogovorili sa igračima koji spadaju među najbolje na svojim pozicijama u Evropi.
Ekipa iz Bolonje i pre ovih potpisa bila je izuzetno jaka, predvođena srpskim mađioničarem Milošem Teodosićem i italijanskim virtuozom Markom Belinelijem.
Pored njih u ekipi je sijaset kvalitetnih košarkaša, poput Kevina Harvija, Ajzee Kordinijera, Džakara Sampsona i Kajla Vimsa, ali u toku sezone četa Serđa Skariola pokazivala je znake slabosti, pre svega u defanzivi.
Delovali su „mekano“, ekipa su sa najviše primljenih koševa u svojoj grupi Evrokupa i zbog toga nisu bili izraziti favoriti, jer je u plej-ofu jako važno znati kako odbraniti napad.
Virtus to nije pokazao u kontinuitetu, a dolaskom Heketa i Šengelije to bi trebalo da se promeni – makar se u timu nadaju.
Italijan i Gruzin donese liderstvo i čvrstinu, košarkaši su koji igraju srcem i utisak je da njihovim dolaskom klub iz Bolonje postaje nepobediv za ostale učesnike Evrokupa.
A, među ostalim učesnicima je i Partizan, i on ne spada među bilo kakve učesnike, već i sâm cilja na osvajanje i direktan plasman u Evroligu.
Dolascima Heketa i Šengelije zadatak je dodatno otežan, za sigurno 50 odsto, ali mnogo puta u istoriji bili smo svedoci da ne igraju imena na papiru, već ljudska bića.
Virtus ima neograničeni potencijal u napadu, nijedna evroligaška ekipa se ne bi postidela da u timu ima, recimo, Teodosića i Belinelija, a Toko i Lino bi trebalo da unapred igru na drugom delu terena.
Ovde je jako važna reč „trebalo“, pošto je i dalje sve u vazduhu i ne znamo kako će se iskusni Italijan i Gruzin uklopiti u već sastavljenu ekipu koja od početka sezone igra u ovom rosteru.
Nekada ovakva pojačanja mogu imati i kontraefekat, kada na već oformljenu ekipu dodate talenat kakav poseduju Heket i Šengelija, međutim, poznajući karaktere dvojice košarkaša, ne bi trebalo da Skariolo ima problema da ih uvede u tim.
U slučaju Šengelije treba istaći da postoji šansa da Virtus njegove usluge samo rentira, pošto se već pojavila informacija da će na leto potpisati višegodišnji ugovor sa Barselonom.
Računica bogatog kluba iz Bolonje je jasna – plasman u Evroligu, po svaku cenu, a iz ovog primera vidimo da ne pitaju koliko košta ta cena.
Šengelija je jedan od najplaćenijih košarkaša u Evropi na svojoj poziciji, a ni Heket nije igrao za malu sumu u Moskvi, što samo govori o ambicijama Virtusa iz Bolonje.
Predsednica Gruzije ga osudila zbog odlaska u Rusiju, a on joj pokazao kako se brane boje države
CSKA potvrdio odlazak četvorice košarkaša – Srbin ostao u Moskvi
„Moskovska mašinerija“ ostala bez bitnog šrafa: „Iznuđen korak, želimo mu sreću“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala