- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će ujutru proglasiti zatišje zbog evakuacije stanovnika iz ukrajinskih gradova

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaIzbeglice iz Ukrajine stižu u Rusiju
Izbeglice iz Ukrajine stižu u Rusiju - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Rusija objavljuje zatišje od 10.00 časova po moskovskom vremenu u sredu, 9. marta i spremna je da obezbedi humanitarne koridore iz pojedinih ukrajinskih gradova, uključujući Kijev, saopštio je međuresorni koordinacioni štab Rusije za humanitarno reagovanje u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta uprkos tome što ukrajinska strana konstantno remeti akcije usmerene na otvaranje humanitarnih koridora. Ruska strana se rukovodila pogoršanjem humanitarne situacije zbog bezakonja nacionalista.
Rusija je spremna da obezbedi humanitarne koridore iz Kijeva i susednih naseljenih mesta u Rusiju preko teritorije Belorusije u grad Gomelj, a naknadno bi civili bili prebačeni u Rusiju. Što se tiče humanitarnih koridora u južnom pravcu, oni bi se obezbedili u dogovoru sa ukrajinskom stranom.
Pored toga, Moskva je spremna da osigura sledeće koridore: iz grada Černigovo preko Belorusije u grad Gomelj sa prevozom civila avionom u Rusiju; u južnom pravcu u dogovoru sa ukrajinskom stranom; iz grada Sumi dvema rutama u gradove Poltava i Belgorod, a dalje vazdušnim, železničkim ili drumskim prevozom do izabranih destinacija ili mesta privremenog smeštaja; u južnom pravcu u dogovoru sa ukrajinskom stranom.
Rusija je spremna da otvori humanitarne koridore iz grada Harkov do Belgoroda, a dalje vazdušnim, železničkim ili drumskim prevozom do izabranih destinacija ili mesta privremenog smeštaja; u gradove Lavov, Užgorod, Ivanovo-Frankovsk – u dogovoru sa ukrajinskom stranom; iz grada Mariupolj dvema rutama do Rostova na Donu preko Novoazovska i Taganroga; u grad Zaporožje – u dogovoru sa ukrajinskom stranom; iz drugih naseljenih mesta – u dogovoru sa ukrajinskom stranom.
Kako je saopštio šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom, general-pukovnik Mihail Mizincev, Rusija je ponovo predložila Ukrajini da dogovore rute za povlačenje civila.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Putin: Ako bilo koja zemlja uvede zonu zabrana letenja nad Ukrajinom, smatraćemo je učesnicom sukoba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala