- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predstavništvo Republike Srpske u Briselu uputilo otvoreno pismo evroparlamentarcima

© AP Photo / Francisco SecoZasedanje Evropskog parlamenta u Briselu
Zasedanje Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Evropski parlament ponovo će razmatrati stanje u Bosni i Hercegovini.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Uoči današnje sednice, Predstavništvo Republike Srpske u Briselu svim evropskim poslanicima uputilo je otvoreno pismo u kojem su objašnjene političke pozicije Srpske.
Između ostalog, navodi se da Republika Srpska poštuje Dejton, kao i nadležnosti BiH koje su isključivo date Aneksom 4.
Pominje se, kako prenosi RTRS, nelegalno i neustavno ponašanje ministarke spoljnih poslova Bisere Turković. U dokumentu se odbacuju i osuđuju informacije da politički predstavnici iz Republike Srpske teže ka secesiji.
Šef Predstavništva Republike Srpske u Briselu Marko Đuragiđ rekao je da postoji dosta dezinformacija u medijima i u izjavama raznih političkih aktera u samoj EU, prema kojim je navodno Republika Srpska destabilizujući faktor, njeni političari žele secesiju i ne dozvoljavaju BiH dalji evropski put, prenela je RTRS.
„Naša obaveza pred svaki bitan sastanak jeste da pošaljemo poruke koje su odraz stvarnog stanja i pozicija Srpske na trenutne političke procese u BiH“, naglasio je Đuragić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala