- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan doživeo težak poraz u Litvaniji

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz od Lijetkabelisa na gostovanju u okviru 14. kola Evrokupa rezultatom 93:78.
Bilo je evidentno da su crno-beli iscrpljeni posle teškog velikog derbija u nedelju i pobede nad Crvenom zvezdom, nosioci su pošteđeni većih napora, a predstava mlađe garde u Litvaniji bila je ispod svakog kriterijuma.
Partizan je na krilima kapitena Zagorca stekao prednost na startu duela, ali je veoma brzo upao u ritam igre domaćeg tima koji je lako dolazio do prilike za napad na obruč i šut spolja.
Obradovićeva petorka mladih igrača se nije snašla, morali su na teren da uđu stariji i to se isplatilo pošto je Panter sa šest uzastopnih poena u poslednjem minutu doneo izjednačenje od 24:24.
Katastrofalno je Partizan ušao u drugu deonicu, rival je napravio seriju od 20:0 i potpuno odsekao crno-bele iz igre koji do kraja poluvremena nisu uspeli da povežu redove i dođu do kakve-takve kontrole pa je razlika bila i dalje velika – 53:37.
Partizan je imao čak 12 izgubljenih lopti, rivalu je dozvolio pet skokova u napadu i šest ubačenih trojki u čemu se istakao Orelik sa čak pet.
Kada se mislilo da ne može gore – to se i desilo, Partizan je nastavio sa bezglavom igrom u drugom poluvremenu, razlika je rasla, rival je ubacivao trojke, pogađao iz reketa, a crno-beli igrači su bili samo nemi posmatrači.
Trener Obradović je bio veoma ljut na svoje igrače, ali nije bilo pomoći i na kraju treće deonice Partizan je imao zaostatak od čak 25 poena, 80:55.
Presingom po celom terenu Partizan je pokušao da umanji zaostatak na startu poslednjeg kvartala, ali čak i kada bi odbrana bila dobra – tu bi došlo do ofanzivnog skoka rivala koji je po pravilu donosio lake poene.
Crno-beli su smanjili razliku na ispod 20 poena dva minuta pre kraja duela, ali je to slaba uteha za celokupnu predstavu ekipe koja pretenduje na trofej u Evrokupu.
Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Kevin Panter sa 20 poena, Rade Zagorac je dodao 16, a Jam Madar 12, dok su na drugoj strani dominirali Đorđe Gagić i Gediminas Orelik sa po 21 poenom.
Tok meča mogli ste da pratite uz Sputnjik:
Nejt Volters i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
Zvezda pobedila Real u Beogradu, Partizan teško poražen u Litvaniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala