- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hakim, Dirk, Janis? Ne – Nikola Jokić /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić nemoćan protiv Pelikansa
Srpski košarkaš Nikola Jokić nemoćan protiv Pelikansa - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Kendrik Perkins, bivši NBA košarkaš, rekao je da je Nikola Jokić najveštiji stranac u istoriji NBA, stavivši ga tako ispred mnogih legendarnih igrača poput Hakim Olajdžuvona, Dirka Novickog...
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Jokić igra na neverovatnom nivou od početka sezone, a utisak je da ovih dana dostiže neke nove visine, s obzirom na partije koje pruža.
U dve večeri zaredom ostvario je tripl-dabl, krupnim koracima ide ka novoj MVP tituli i takve partije jednostavno nisu mogle da promaknu NBA analitičarima.
Nikola Jokić i Džordan Pul – detalj sa meča Denver - Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
Pomera granice – Jokićev 75. tripl-dabl u karijeri! /video/
Jedan od njih je Kendrik Perkins koji nije uvek bio na strani srpskog košarkaša, ali ovoga puta rekao je izrazito hrabru i jaku izjavu.
„Reći ću ovo – Jokić je najveštiji stranac (neamerikanac) kojeg je ova igra ikada videla, tačka. Kada pričamo o košarkaškoj svestranosti, asistencijama, kretanju, poentiranju... Ima kompletan arsenal i, između ostalog, potcenjen je denfazivac“, rekao je Perkins.
Na ovu izjavu ostali članovi emisije na ESPN-u bili su pomalo šokirani, te je usledilo pitanje: „Veštiji i od Janisa, Karima, Hakima?“.
„Da, da, da“, jasan je bio Perkins.
Od Janisa Adetokumba je sigurno veštiji, to i nije toliko teško, ali staviti Jokića ispred Hakima i Dirka je jako hrabro, s obzirom na rezime kakav imaju ovi legendarni košarkaši.
Jokić ove sezone prosečno beleži 26 poena, 14 skokova i osam asistencija, iz igre šutira sjajnih 57 odsto i u dosadašnjem delu takmičarske godine ostvario je čak 18 tripl-dablova.
Došao je do brojke od 75. tripl-dablova u karijeri i samo tri mu fale da izjednače Vilta Čemberlena koji drži rekord po broju ovakvih učinaka od centara.
Pomera granice – Jokićev 75. tripl-dabl u karijeri! /video/
Jokić ispisao istoriju, trener oduševljen: „On je hladnokrvni ubica!“ /video/
Čudesni Srbin – Nikola ponovo pisao istoriju američke košarke /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala