- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kraljevska opera u Londonu otkazala nastup dirigenta Pavela Sorokina za izvođenje „Labudovog jezera“

© Sputnik / Tanja Trikić Labudovo jezero
Labudovo jezero - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Dirigentu orkestra Boljšoj teatra Pavelu Sorokinu otkazano je učešće u Kraljevskoj operi u Londonu zbog ruske invazije na Ukrajinu, saopštila je ta britanska kulturna ustanova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kraljevska opera je, iz istih razloga, krajem februara otkazala nastupe čuvenog Boljšoj baleta zakazane za leto.
„S obzirom na trenutnu situaciju u Ukrajini, u ovom trenutku nije moguće da Pavel Sorokin, dirigent Boljšoj orkestra, gostuje u Kraljevskom baletu“, navela je operska kuća.
Rođen u Moskvi, Sorokin je studirao klavir i dirigovanje na Moskovskom konzervatorijumu. Kao pijanista baleta za čuveni Boljšoj teatar nastupa od 1983, a kao dirigent od 1989. godine.
U Kraljevskom baletu u Londonu debitovao je 2007. režirajući „Labudovo jezero“ Čajkovskog od kada redovno radi za tu ustanovu. Dirigovao je i orkestrima u Pariskoj operi, Metropoliten operi u Njujorku i Kenedi centru u Vašingtonu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala