- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina otkriva novo opterećenje za svetsku ekonomiju

© AP Photo / Andy WongKineski predsednik Si Đinping na obeležavanju 110. godišnjice Sinhajske revolucije u Pekingu
Kineski predsednik Si Đinping na obeležavanju 110. godišnjice Sinhajske revolucije u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Sankcije Rusiji zbog specijalne operacije u Ukrajini postaće novo opterećenje za svetsku ekonomiju, koja se još nije oporavila od pandemije, izjavio je kineski predsednik Si Đinping.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Sankcije će uticati na stabilnost globalnih finansija, snabdevanja energijom, transporta i lanaca snabdevanja i dodatno će opteretiti globalnu ekonomiju, koja je bila pod teškim teretom pandemije, a to je nepovoljno za sve strane“, rekao je Si Đinping na virtuelnom sastanku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
Kineski lider je takođe dodao da Kina, Francuska i Nemačka treba da ulože napore da smanje negativan uticaj krize i da zajednički podrže mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine, kako bi sprečili eskalaciju ili „izmicanje sukoba van kontrole“.
EU uvela je sankcije Rusiji, usmerene na bankarski i industrijski sektor zemlje, zamrzavajući devizne rezerve Moskve i izazivajući masovni egzodus stranih preduzeća iz zemlje, prenosi RT.
Uprkos događajima u Ukrajini trgovina između Rusije i Kine je u značajnom porastu. Prema podacima kineske carine objavljenim, trgovinski promet između dve zemlje porastao je za skoro 39 odsto u prva dva meseca ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, premašivši 26 milijardi dolara.
Vladimir Putin i Si Đinping na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje  - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
EKONOMIJA
Trgovinski promet Rusije i Kine porastao skoro 40 odsto za dva meseca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala