- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Estonski „Sputnjik Medija“ prestaje sa radom zbog pretnji novinarima

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRedakcija novinske agencije Sputnjik Estonija u Talinu
Redakcija novinske agencije Sputnjik Estonija u Talinu - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Estonski informativni portal „Sputnjik Medija“ prestaje sa radom zbog pretnji novinarima, kao i zbog pritiska i ograničenja estonskih banaka i vlasti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Estonski informativni internet-portal ‘Sputnjik Medija’ je prestao da radi. Više nismo u mogućnosti da administrativno i ekonomski podržimo projekat i to nije naša krivica“, rekla je glavna urednica Elena Čeriševa.
Prema njenim rečima, u proteklih godinu dana su banke u Estoniji zamrzavale plate radnicima i zatvarale račune „Sputnjik Medija“ sumnjajući na „pranje novca, finansiranje terorizma i nelegalnu prodaju alkohola“.
Pored toga, u poslednje vreme su mnogi otkazivali saradnju sa portalom, a glavnoj urednici i novinarima su pretili.
„Sputnjik Medija“ su osnovali bivši saradnici „Sputnjika Estonija“ koji je pre dve godine zatvoren zbog pretnji estonske policije.
Vlasti baltičkih država su nekoliko puta sprečavale rad ruskih medija. U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su izjavljivali da primećuju koordinisane akcije tih država.
U ruskom Ministarstvu su naveli da slučajevi pritiska na medije u baltičkim zemljama „jasno pokazuju šta u praksi znače demagoške izjave o privrženosti Viljnusa, Rige i Talina demokratskim principima i slobodi govora“.
Logo televizije RT - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SRBIJA
„Telekom“ našao način da se RT gleda u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala