- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Cilj NATO - da se sukob ne prelije preko granica Ukrajine

© AP Photo / Vesa MoilanenGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Cilj NATO, imajući u vidu situaciju u Ukrajini, jeste da se ne dozvoli da se sukob prelije preko granica te zemlje, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Mi smo odbrambeni savez, ne želimo sukob sa Rusijom Ali, naš cilj je da ne dozvolimo prelivanje konflikta preko granica Ukrajine. Preduzeli smo istorijske korake u cilju jačanja sistema naše kolektivne bezbednosti . Na hiljade vojnika poslato je na naše istočne granice“, rekao je Stoltenberg.
Jačanje snaga Alijanse na istočnom krilu nije usmereno na provociranje konflikata već na očuvanje mira, dodao je on.
„Cilj obuzdavanja je da se ne isprovocira rat, tj. da se rat spreči i očuva mir. Kada vidimo agresivne aktivnosti protiv Ukrajine to vodi ka jačanju prisustva NATO u Letoniji i drugim delovima našeg istočnog krila“, rekao je Stoltenberg u govoru u vojnoj bazi u Letoniji.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
RUSIJA
Putin: Zadatke u Ukrajini sprovode samo profesionalni vojnici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala