- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev ponovo na udaru američkog novinara: „Gde je granica?“

© AP Photo / Alastair GrantAleksander Zverev
Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Američki novinar Ben Rotenberg prokomentarisao je odluku Asocijacije profesionalnih tenisera da ne suspenduje Aleksandra Zvereva zbog nesportskog ponašanja na turniru u Akapulku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Rotenberg, kontroverzni američki novinar, nezadovoljan je što je Nemac samo uslovno kažnjen, te se zapitao gde je granica.
Potpuno je nerealno da ovo nije za suspenziju. Ako nasilno udaranje reketom po stolici sudije, potom i vrištanje na njega i izgovaranje psovki nije za suspenziju, šta je onda? Šta je to što bi prešlo granicu?“, upitao je Rotenberg.
Američki novinar ima poseban „pik“ na Zvereva pošto je mesecima vodio hajku protiv njega, zajedno sa bivšom Sašinom devojkom, tvrdeći da ATP mora da reaguje na navode da je silovao Olju Šaripovu.
Zverev ga je zbog toga i tužio, te ne čudi što je Rotenberg „šokiran“ odlukom Asocijacije profesionalnih tenisera.
Slabost ATP je neverovatna, ne samo u ovom incidentu, već i u mnogim drugim u poslednjih nekoliko godina. U bilo kom normalnom profesionalnom sportskom kontekstu, nekoliko ATP igrača bi odslužilo suspenzije od početka pandemije, a niko nije“, dodao je Rotenberg.
ATP je ranije u toku dana saopštio da je Zverev kažnjen sa 25 hiljada dolara i zabranom igranja od osam nedelja, ali i da se radi o uslovnoj kazni, te da će ona biti primenjena samo ako Saša ponovi sličan skandal u narednih godinu dana.
U suprotnom, ako se bude ponašao fer-plej u narednih dvanaest meseci, ATP će povući kaznu nakon što istekne pomenuti period.
Takva odluka nije se svidela svima, prvom Benu Rotenbergu koji je svoje nezadovoljstvo izrazio putem Tvitera gde ga prati više od 120 hiljada ljudi.
ATP izrekao presudu Zverevu zbog skandala u Meksiku
„Gde god da odem, svi hoće da se pridružim gaženju“: Čuveni Australijanac o Đokovićevom tretmanu
Ko je „misteriozna“ Kineskinja sa kojom se Đoković slikao?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala