- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

ATP izrekao presudu Zverevu zbog skandala u Meksiku

© AP Photo / Eduardo VerdugoAleksandar Zverev na turniru u Akapulku
Aleksandar Zverev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Aleksander Saša Zverev, treći teniser sveta, kažnjen je uslovno zabranom igranja osam nedelja i novčanim iznosom od 25.000 dolara zbog ponašanja i diskvalifikacije u Akapulku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Nemačkom teniseru biće dozvoljeno da se takmiči na ATP turu, a obe kazne stupiće na snagu ukoliko u narednih godinu dana ponovi slično ponašanje kao iz Meksika.
„Zverev je kažnjen sa 25 hiljada dolara i zabranom igranja od osam nedelja“, piše u saopštenju i dodaje se:
„Međutim, kazna i suspenzija se zadržavaju pod uslovom da, tokom perioda koji se završava 22. februara 2023. (godinu dana od incidenta), igrač ne prekrši Kodeks koji rezultira novčanom kaznom za:
Nesportsko ponašanje zasnovano na radnji, kao što je nepoštovanje ili agresivno ponašanje usmereno prema službenoj osobi, protivniku, gledaocu ili drugoj osobi tokom ili po završetku meča.
Verbalno ili fizičko zlostavljanje službenog lica, protivnika, gledaoca ili bilo koje druge osobe na terenu ili na licu mesta“.
„Ako su uslovi ispunjeni, kazne će biti formalno odbačene po isteku probnog roka. Ako uslovi nisu ispunjeni, kazne će biti izrečene“, piše u zaključku.
Zverev je na turniru u Akapulku doživeo nervni slom, pošto je nakon završetka meča napao sudiju udarajući reketom o njegovu stolicu.
Malo posle toga je diskvalifikovan, a sada je saznao i konačno presudu. Nemac ruskog porekla učestvovaće na Mastersu u Indijan Velsu.
Skandal u Akapulku – Zverev napao sudiju reketom! /video/
Zverev diskvalifikovan!
Amerikanka o dvostrukim standardima: „Išla bih u zatvor da sam to uradila“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala