Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zavetnici predali kandidaturu za predsednika Srbije

© Tanjug / TARA RADOVANOVICMilica Đurđević Stamenkovski
Milica Đurđević Stamenkovski - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Srpska stranka Zavetnici predala je Republičkoj izbornoj komisiji potpise za kandidaturu Milice Đurđević Stamenkovski za predsednika Srbije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Kandidaturu predsednice stranke Zavetnici podržalo je 12.000 građana.
Đurđević Stamenkovski je, posle predaje potpisa, izjavila da sve ankete i istraživanja pokazuju da Zavetnici imaju velike šanse za ulazak u drugi krug i istakla da nema dilemu da će u drugom krugu odneti pobedu i da će na predstojećim predsedničkim izborima dobiti podršku građana koji nikada ranije nisu glasali ili koji sada glasaju posle mnogo vremena.
Ona je rekla da ti građani nisu apstinirali od Srbije već od postojeće političke scene koju su, kako tvrdi, razrušili i obezvredili kako aktuelna, tako i prethodna vlast.
„U nameri da stvore dvopartijski sistem stvaraju utisak da Srbija bira između Ane Brnabić i Marinike Tepić, da Srbija jedino može da bira između Aleksandra Vučića i Zdravka Ponoša. To nisu izbori pred kojima građani treba da se opredele, građani imaju alternativu i tu alternativu je danas predstavila srpska stranka Zavetnici“, istakla je Milica Đurđević Stamenkovski, preneo je Tanjug.
Podsetimo, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je 2. marta predsedničke izbore za 3. april, a rok za prijavu kandidata je do 12. marta u ponoć.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala